Domek v Irsku: Romantika pro mlsné jazýčky

Hannah je už z toho nekonečného pracovního shonu unavená a rozhodne se, že si dá od něj oddech. Potřebuje zkrátka změnu a tak si řekne, že by nebylo tak úplně špatné opustit Manchester a odjet na pár týdnů do Irska, kde by se věnovala pouze a jen vaření.

Na krásných 11 hodin a 35 minut se můžete přesunout do zeleného Irska a okusit řadu dobrot produkovaných z domácích zdrojů. Ó ano, všichni milovníci vaření si při poslechu této audioknihy přijdou na své. Domek v Irsku je 8. dílem oblíbené knižní série Romantické útěky od Julie Caplinové, kterou vydal Cosmopolis.

Celým příběhem nás provází Veronika Lazorčáková, na kterou jsem si musela zpočátku trošku zvyknout. Po pár kapitolách jsem si už poslech užívala plnými doušky.

Pokud jste četli/poslouchali i ostatní díly z knižní série Romantické útěky, tak jistě víte, že téměř všechny příběhy jsou více méně o tomtéž, jsou velmi předvídatelné, jsou laskavé a romantické. Domek v Irsku není výjimkou a velkým plusem je, že každý díl ze série vám umožní okusit jinou část světa. Domnívám se, že to celou knižní sérii dělá zajímavější, protože – mezi námi – žádnou hloubku v těchto knihách zkrátka nenajdeme. Ale můžeme tak nakouknout do jiných světů, do jiných krajů a do jiných mravů. A to je to, co dává jinak celkem jednoduchým příběhům, jistý punc zajímavosti.

Domek v Irsku je nenáročný poslech, který vás pohladí po duši a zpříjemní vám chvíle. Přenesete se do Irska, mezi zelené kopce, do krásných – typicky irských domečků, okusíte zajímavé dobroty a při té příležitosti budete pozorovat, jak si dva lidé k sobě pomalu nachází cestu.

Poslech můžu určitě doporučit, protože prostředí a milé charaktery vás zkrátka vtáhnou. Hlavní hrdinové si získají vaše srdce a interpretace vás tak vtáhne do děje, že děj příběhu se vám bude doslova odehrávat před očima.

Nechybí samozřejmě jiskření ani romantika a to vše je okořeněné detektivní zápletkou – zkrátka v tomto příběhu najdou romantické duše vše, co takový romantický příběh má mít.

Hodnocení:

Pokud si budete chtít navodit příjemné chvilky strávené v Irsku, můžete si tuto audioknihu pořídit buď přes audiolibrix nebo k nákupu můžete využít třeba internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *