Aristokratka na koni: Humorný příběh téměř nikam nepokročil

Aristokratka na koni, 3. díl knižní série Aristokratka od autora Evžena Bočka, se nese ve stejném duchu jako předchozí díl Aristorkatka ve varu.

Po prvním díle Poslední aristokratka jsem byla celkem nadšená, druhý díl byl pro mne krapet zklamáním a tak jsem si řekla, že další díly si zkusím poslechnout jako audioknihy. Aristorkatce na koni propůjčila hlas úžasná vypravěčka Veronika Khek Kubařová a jen díky její interpretaci měl příběh opravdu poutavý šmrnc.

K samotnému příběhu však ani nemám moc co dodat. Bylo to celkem o ničem. Evžen Boček se snažil zachovat humornou laťku, což se mu i povedlo, ale celé to na mne působilo tak trošku strojeně a nepřirozeně. Příběh neměl žádnou velkou zápletku. Rodina Kostkových a zámek Kostka se stále potýká s finančními problémy, Marie Kostková se stále nechystá zemřít, zatímco hypochondrický zaměstnanec už uléhá do rakve a připravuje se na blížící se konec, jelikož jde ve šlépějích svého otce. Maminka Marušky Kostkové stále obdivuje Dianu a nic jiného ji nezajímá a otec poslední aristokratky je stále stejná držgrešle. Pevně doufám, že se v následujícím díle jejich finanční situace zlepší, protože další „skrblíkovské“ řečičky tatínka Marie bych už nemusela zvládnout.

Prakticky se v tomto díle nic nedělo, charaktery jsou stále stejné a rodina jako taková se nikam neposunula. O Kostku ani nepřišli, a ani svou finanční situaci nezlepšili.

Humor pana Bočka mi je ve své podstatě celkem blízký, jen mi přijde, že příběh samotný by mohl být lépe promyšlený. Mohl by se nějak vyvíjet, pak bych měla z příběhu mnohem větší radost.

Poslech této audioknihy byl velmi příjemný právě díky Veroniky Khek Kubařové, která i v tomto případě předvedla, že skutečně umí. Její hlásek si můžete při poslechu této audioknihy užívat téměř 4 hodiny.

Audioknihu vydalo vydavatelství OneHotBook v roce 2016 a i když krapet kritizuji příběh samotný, jsem si téměř jistá, že poslouchat se vám bude skvěle.

Hodnocení:

Budete-li si chtít tento příběh poslechnout, můžete k tomu využít například Audiolibrix a nebo internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *