Záhada rukopisu: Krásný příběh pro ještě krásnější chvíle s ním

Píše se rok 1939 a ve vile na Azurovém pobřeží Margot, schovaná za palmou na balkóně, stiskne spoušť zbraně. Mademoiselle Schramsburgová padá k zemi bez známek života. Stala se vražda. Vražda, která se však stát neměla a která otočí život Margot vzhůru nohama.

Současnost: Evie, matka dospívajícího syna, žijící v Paříži, byla oslovena, aby pomohla s výstavou Joséphine Murantové, věhlasné autorky detektivních příběhů. Joséphine byla pratetou jejího zesnulého manžela. Evie tedy odjíždí do vily na Azurovém pobřeží, aby se tam o Joséphine dozvěděla více. A jak začne pátrat po její minulosti, začne se odkrývat nádherný příběh, který budete doslova hltat očima.

Záhada rukopisu je třetí knihou od Kirsty Manningové, která se objevila na českém trhu. Pokud jste četli Nefritovou lilii nebo Ztracené klenoty, tak už víte, jaký spisovatelský poklad Kirsty Manningová je. Její příběhy jsou opravdu tak krásné, že pokud byste si její knihy nechali ujít, byla by to ohromná škoda.

Záhada rukopisu se dotýká 2. světové války i současnosti. Je to příběh, kde se dotknete osudů tří žen, které si zkrátka zamilujete.

Kirsty Manningové se v každé knize úžasně daří přiblížit nám dobu i své hlavní postavy tak, že si je zkrátka každý musí zamilovat. Styl psaní, který autorka zvolila, vás bude vtahovat do děje a nebudete chtít se čtením přestat. Přenesete se zkrátka do jiného světa. A pokud tohle kniha umí, pak si zaslouží nejlepší možné hodnocení. A to jsem ještě nezmínila to zajímavé rozuzlení, které pro vás bude jistě příjemným překvapením na závěr. Tahle kniha vás prostě nezklame, věřte mi.

Velmi kladně hodnotím samotnou promyšlenost příběhu. To bylo naprosto brilantní a bylo vidět, že autorka se musela věnovat mnoho času rešerším, aby nám osudy hrdinek předložila tak uvěřitelně.

Tempo knihy bylo velmi příjemné. Spisovatelský talent autorky nedovolí, aby se v knize nacházelo byť malilinkaté hluché místo. Ani náznak hluchého místa jsem tam nenašla.

Kniha byla rozdělena do několik dějových linek a také do kapitol. Vše ale do sebe krásně zapadalo, i když se dějové linky střídaly.

Chtěla bych na knížce najít alespoň jednu jedinou věc, kterou bych mohla zkritizovat. Ale věřte nebo ne, není vůbec nic, co by si kritiku zasloužilo.

Knihu vám mohu doporučit s naprosto čistým svědomím. Myslím, že z ní budete nadšeni jako já. Opravdu stojí za přečtení – moc krásný příběh.

Děkuji tímto Databázi knih a společnosti Grada Publishing a.s. za zaslání recenzního výtisku. Nemáte ani ponětí, jak jste mne zahřáli u srdce. Děkuji.

Hodnocení:

Budete-li si chtít tuhle knížku přečíst, můžete k tomu využít třeba internetové knihkupectví Knihy Dobrovský. Nebudete litovat 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *