Vzpomínky na něj: To se opět povedlo

Jak snadné je zpanikařit a přijít o všechno. O svou lásku, o své dítě, o svobodu. Stačí jedno jediné životní zaváhání, jedna jediná chyba a celý život má člověk vzhůru nohama. Už nikdy nebude nic jako dříve. Už nikdy se nevyspíte, aniž byste nelitovali. Už nikdy nespatříte ty, které tak vroucně milujete. Navždy budete zatraceni. A vy víte, že si to zasloužíte. Byla to vaše chyba, která všechno změnila. Tragédie, kterou nemůžete vzít zpět a musíte se s ní naučit žít. Nic jiného vám nezbývá. Žít ze dne na den, den po dni. Nebo spíše přežívat? Každé ráno vstát a modlit se, aby co nejdříve přišel zase večer?

Kenna opouští po 5 letech vězení. Před pěti lety udělala tragickou chybu. Tak velkou a bolestnou tragickou chybu, která ranila tolik lidí! Nyní se Kenna vrací do míst, kde ke chybě došlo, protože tam žije její dcera, kterou vychovávají rodiče jejího bývalého přítele. Její cíl je jasný – chce poznat svou dceru. Chce ji alespoň spatřit. Chce být alespoň trošku součástí jejího života. Ví však, že to nebude snadné. Ví, že ztratila právo být součástí jejího života.

Ledger, majitel baru, nemůže spustit z očí tu nově příchozí ženu. Je na ni něco nebezpečně přitažlivého. O kontakt se světem očividně nestojí, vypadá tak uzavřeně a smutně a přitom jí to tak sluší! Snaží se s ní navázat kontakt. Když Ledger po krátké době zjistí, co je Kenna zač, pochopí, že s ní si nic začít nemůže! Vždyť to ona může za to, že dcera Scottyho vyrůstá bez táty! Tahle žena si nezaslouží svou dceru poznat! Ta má ale drzost! Vrátit se zpět jako by se nic nestalo!

Colleen Hooverová v knize Vzpomínky na něj velmi citlivě přináší příběh ženy, která se potýká s pocitem viny a ohromné osobní ztráty. Její život se jí před pěti lety rozpadl na tisíce malých kousků, které se snaží teprve teď pomaloučku zase skládat dokupy. A není to rozhodně vůbec snadné. Sehnat práci se záznamem v rejstříku trestu je oříšek. Musí vzít první práci, která se naskytne. Poslední své peníze vydala totiž na cestu do města, kde žije její dcera a za pronájem maličkého a velmi skromného bytu.

Kenna se snaží žít co možná nejnormálnější život tak, aby se jednou mohla setkat se svou dcerou. Nesmí udělat žádnou chybu, aby si svou cestu k ní zbytečně neohrozila. Ale ještě musí překonat tu největší překážku – rodiče Scottyho, otce její dcery. A to je tedy pěkný oříšek, protože ti ji odpustit rozhodně nechtějí!

Celý příběh je rozdělen do dvou dějových linek a krátkých kapitol. Každá kapitola se pak na celý příběh dívá z pohledu jednoho ze dvou hlavních hrdinů, takže se nám krásně otevře vnitřní svět jak Kenny, tak i Ledgera.

Colleen Hoover nabízí opět velmi emotivní a hluboký příběh, který vás chytí za srdce a který vyždímá vaše slzné kanálky. Budete chápat postoj všech postav v příběhu a budete si toužebně přát, aby vše dopadlo dobře.

Colleen však umí psát knihy, které ne vždy mají šťastný konec, proto budete až do posledního dechu tápat, jak to dopadne.

Osobně mohu říci, že se mi velmi líbilo zvolené téma. Příběh mi přišel trošku línější a pomalejší, ale vlastně mi to zase tak moc ani nevadilo. Už v půlce knihy jsem tušila, jak se to vše vyvine a nespletla jsem se. Závěr, i přes svou dojemnost, mi přišel trošku uspěchaný, neuvěřitelný a hlavně předvídatelný. Ale i přes to jsem ho obrečela.

Knihu hodnotím velmi pozitivně. Dostala jsem přesně to, co jsem od Colleen Hooverové očekávala – hluboké téma, skvěle propracované osobnosti hrdinů a emoce. Co více si přát?! Colleen si zachovala i v této knize svůj standard a jsem za to nesmírně ráda.

Knihu mohu vřele doporučit.

Za zaslání recenzního výtisku děkuji Databázi knih a společnosti Euromedia Group a. s. Bylo to skvělé!

Hodnocení:

Budete-li si chtít tuto knihu také přečíst, můžete k jejímu nákupu využít třeba internetové knihkupectví Knihy Dobrovský. Určitě nebudete litovat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *