Hrad ve Skotsku: Tentokrát si užijeme skotské Vánoce na hradě

Kdo by nemiloval Skotsko – kopečky, kouzelné a tajemné hrady a přátelští obyvatelé! Tentokrát nás autorka série Romantické útěky – Julie Caplin přenese ve svém příběhu na skotský hrad, kde nás čeká spousta zábavy, jedno velké tajemství a samozřejmě – jak právem očekáváme – roztomilá romantika.

S hlavní hrdinkou, Izzy McBrideovou, jsme se setkali také v předchozím díle Domek v Irsku, kde se účastnila kulinářského kurzu, aby se zlepšila ve vaření. A že se jí to povedlo! Po návratu se totiž hradem pokaždé, když se pustí do vaření, šíří krásná vůně nějaké dobroty a všichni se nestačí oblizovat. A co teprve tajemný Ross, kterého ubytovala na hradě její ztřeštěná matka Xanthe. Ta Izzy pěkně zatápí, protože zatímco maminka shání hosty, Izzy si láme hlavu, jak je všechny v tom polorozpadlém hradě ubytuje! A navíc se blíží Vánoce – z hradu se zkrátka musí stát to nejkouzelnější místo na světě. Ale kde na to všechno vzít peníze?! Ještě že je Izzy obklopena těmi pravými přáteli a…. Rossem. 🙂

Julie Caplin ani v tomto díle nevybředla ze svého laskavého standardu a příběh jako takový vás ničím novým nepřekvapí. Dostanete přesně to, co od něj očekáváte. A to nemyslím jako kritiku 🙂 Zkrátka jen poukazuji na to, že téměř všechny její příběhy jsou si něčím podobné, ale změna lokace je vždy příjemnou vzpruhou, která knihám dodává šmrnc.

Audiokniha Hrad ve Skotsku vznikla v nakladatelství Cosmopolis a jak už bývá zvykem, u všech audioknih z knižní série Romantické útěky se interpretace chopila Veronika Lazorčáková. Její hlas mi zpočátku trošku nesedl, ale už jsem si na něj tak zvykla, že si ani nedovedu představit, že by audioknihy namlouval někdo jiný! Kdepak! A víte, co miluji nejvíce? Jak se mi před očima při poslechu odehrává film ze skotského hradu. To je tak hřejivé na duši! Alespoň takto si mohu malililinko vynahradit fakt, že aktuálně nemohu cestovat tak, jak bych chtěla.

Budete-li mít chuť se na krásných 10 hodin a 40 minut ocitnout na hradě ve Skotsku a pátrat po rodinném tajemství spolu s Izzy, Xanthe a Rossem, pak vám mohu tuto knihu vřele doporučit 🙂 Je to mile strávený čas.

Hodnocení:

Budete-li si chtít Hrad ve Skotsku poslechnout, můžete k tomu využít například Audiolibrix nebo internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *