Loutkové divadlo: Hlavní postavy si zkrátka zamilujete

Držíte v ruce zapalovač. Vaše oči spočinou na palci…. stačí jeden jediný jeho pohyb a objeví se plamínek. Jediný pohyb a vzplane oheň. Maso se škvaří a tuk se roztéká. Vlasy se kroutí a mizí. Křik upalovaného je tak pronikající, že jej cítíte v morku kostí. Vaše duše se tetelí blahem – konečně dostal to, co si zasloužil.

Přesně takhle to může cítit sériový vrah, který se rozhodl zabíjet ohněm. Vrah, na kterého je policie krátká. Nezanechává žádné stopy a policie je naprosto bezradná. Když se však na jednom těle objeví odkaz na policejního vyšetřovatele Washingtona Poa, všichni náhle zbystří. Jeho suspenzace se ruší a Washington je opět povolán do služby, aby vyšetřil tuhle vražednou záhadu.

Na pomoc si přibere také geniální, ale sociálně poněkud neobratnou analytičku Tilly a společně se snaží odkrýt stopy, které budou směřovat k vrahovi. Přestože je jejich spolupráce zvláštní a někdy snad i trošku úsměvná, oba si každý posluchač zamiluje a bude jim fandit od začátku do konce. Někdo by už měl s tím Upalovačem zatočit.

Loutkové divadlo z pera anglického autora M. W. Cravena je prvním dílem knižní série Washington Poe. A po poslechnutí této audioknihy mohu bez jakýchkoliv obav říci, že zde máme další skvělý thriller, který potěší všechny milovníky tohoto žánru. Já většinou vrahy uhádnu, ale tady jsem až do konce neměla ponětí, kdo za vraždami stojí. A vyústění mě opravdu překvapilo.

Zpočátku jsem měla trošku problém se zaposlouchat. Přestože mám hlas interpreta Martina Zahálky velmi ráda, chvíli mi trvalo, než jsem si na něj zvykla. Po pár desítkách minut jsem už přišla panu Zahálkovi na chuť a poslouchalo se to jedna báseň.

Autorovi musím pochválit promyšlenost děje. Ale hlavně, hlavně mu musím pochválit postavu Tilly, která byla naprosto úžasná. Pevně doufám, že se s Tilly budeme setkávat i v dalších dílech, protože ona byla tak úžasně nemotorná a bambuloidní, že krásně oživovala celý příběh. Zkrátka jsem z ní měla pocit, že tomu dává takový zvláštní milý „šmrnc“.

Já jsem vášnivá čtenářka a thrillerů mám načteno již poměrně hodně, takže Loutkové divadlo hodnotím jako velmi povedený audioposlech, ale ve své kategorii thrillerů mi to přišlo jako standardní, lehce nadprůměrný thriller. Totiž abyste rozuměli, nebylo to vůbec špatné, ale podobně kvalitních thrillerů jsem slyšela/četla už opravdu hodně, takže bych řekla, že po čase tenhle thriller zapadne mezi kvanta ostatních a už si na něj ani nevzpomenu. Ale na další díly z této série se rozhodně těším.

Loutkové divadlo si můžete vychutnávat v podání výše zmíněného Martina Zahálky bez dvou minut krásných 15 hodin.

Za umožnění poslechnout si tento příjemný thriller děkuji Audiotéce.

Hodnocení:

Budete-li si chtít tento povedený thriller poslechnout také, můžete k jeho nákupu využít Audiotéku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *