Vážka v jantaru: Skvělé audiopokračování Cizinky

33 hodin a 50 minut – tak dlouho bude trvat vaše návštěva Francie a Skotska spolu s Claire a Jamesem. Zamilovali jste si první díl Cizinky? Pak Vážka v jantaru je skvělým pokračováním, který vám mohu jednoznačně doporučit.

Po tom, co se Claire svěřila Jamiemu že pochází z jiné doby a vyložila mu jaký bude osud Skotska, snaží se spolu zvrátit krutou historii. Ze Skotska však musí prchnout do Francie, kde se díky známostem Jamieho dostanou až ke dvoru samotného krále Ludvíka XV. Složité politické pletichy, intriky a pozlátko královského dvora je obklopuje všude, kam se Claire a Jamie podívají. Přesto rozjíždí odvážnou politickou hru ve snaze zachránit Skotsko.

Claire se ve volných chvílích snaží pracovat v místní nemocnici a také se jí s Jamiem podaří počít dítě. V nemocnici tak potkává nové přátelé, které krásně dokreslují dobu, ve které se ocitla.

Jak se osud Claire, Jamieho, jejich dítěte bude odvíjet – to vám samozřejmě neprozradím, stejně jako vám neprozradím, jak moc budou úspěšní ve snaze zvrátit historii Skotska.

Příběh opět nabízí skvělý požitek. Autorka Diana Gabaldon potvrdila, že její spisovatelský um bude těžko překonatelný a nabídla nám nádherný a barvitý příběh, který se poslouchá jedna báseň. Skvěle propracované detaily dodávají příběhu na uvěřitelnosti a věřte, že jim budete držet palce po celou dobu poslechu.

Korunu tomu nasadí hlas Jitky Ježkové, která je zkrátka naprosto nepřekonatelná! Během 33 hodin by člověk čekal, že při poslechu narazí na nějaké to „hluché místo“, ale ne – tady žádné hluché místo nebylo! Ani jedno jediné. Je to opravdu obsáhlý poslech, kde se mísí fantazie, lidská síla, odhodlání, houževnatost, láska a historie. Z toho zkrátka nemohlo vzejít nic jiného, než kouzelné a velkolepé dílo, které si získá všechny.

Brzy již vyjde v audiopodobě také Mořeplavec – další díl série Cizinka. Už si na něj brousím uši 🙂

Audioknize nemůžu vytknout vůbec nic. Vůbec nic! Je to zkrátka geniální, zábavné, milé a napínavé. A pokud milujete historii, tak i poučné.

Hodnocení:

Doposud vyšlé audioknihy série Cizinka si můžete zakoupit na stránkách Audiotéky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *