Černé léto: Skvělé pokračování Tilly a Washingtona

Jestli hledáte zajímavou a naprosto rozkošnou a svéráznou vyšetřovací dvojici, které to opravdu zatraceně pálí a kteří drží pohromadě stůj co stůj, tak si Washingtona Poa a jeho kolegyni Tilly opravdu zamilujete.

M. W. Craven opět prokázal svůj geniální spisovatelský talent. Černé léto je druhým dílem knižní série Washington Poe a stejně, jako jsem si užila poslech prvního dílu – Loutkové divadlo, tak musím říct, že ani druhý díl nezklamal.

Washingtonovi tentokrát teče pořádně do bot! Díky Bohu za jeho skvělé kolegy, kteří jsou nejen geniální, ale hlavně to jsou opravdoví přátelé.

Washington před 6 lety vyšetřoval vraždu dcery velmi slavného šéfkuchaře, ale její tělo se však nikdy nenašlo. Washington byl bytostně přesvědčen, že mladou dívku zabil právě slavný šéfkuchař – její otec. I přesto, že se nenalezlo tělo, byl slavný šéfkuchař odsouzen na doživotí. Jenomže nyní, po 6 letech, se objevila žena, která o sobě tvrdí, že je dcerou šéfkuchaře. Že by se vážně Washington tak moc splet? Že by udělal takovou ohromnou chybu? Musí tomu celému přijít na kloub! Zkrátka musí! Tilly mu snad pomůže…

Autor tohoto napínavého příběhu zas a znova prokazuje, že změna povolání z vedoucí pozice probačního úředníka na spisovatele byla dobrým životním krokem. Očividně se v novém povolání našel a vzhledem k letité práci v armádě a následnému studiu kriminologie a zneužívání látek, je schopen napsat originální příběhy, které si vás získají.

Autor disponuje skvělým talentem, díky kterému nám předkládá krásně promyšlený příběh, při kterém budete dlouho hádat a přemýšlet, jak se všechno odehrálo. Budete v tom zkrátka s Tilly a Washingtonem a je velmi pravděpodobné, že neodhalíte vraha ani způsob jeho vraždy dříve než ti dva.

Příběh si po celou dobu zachovává skvělé tempo, při kterém se rozhodně nebudete nudit.

Příběh nám předčítá skvělý Martin Zahálka. Píšu skvělý, ale musím se přiznat, že zpočátku příběhu jsem měla co dělat, abych audioposlech neodložila, protože interpretace mi přišla neskutečně pomalá! Ale tak pomalá, že jsem si říkala: Ten pan Zahálka se musí živit jako uspávač hadů! Když jsem si ale přehrávání zrychlila, tak to bylo nesrovnatelně lepší, a pak jsem si hlas pana Zahálky zamilovala a poslouchalo se to tak dobře, že dostal ode mě jedničku s hvězdičkou!

Tuto audioknihu mohu jednoznačně doporučit všem náročným audiofilům i náročným čtenářům. Nebudete litovat ani minuty a nebudete chtít přehrávání vypnout. Já jsem tuto audioknihu měla poslechnutou snad za dva dny! Jak jsem ji jednou pustila, nechtěla jsem přehrávání zastavit. Občas mne však život donutil… proto ty dva dny. Jinak bych to přelouskala snad na jeden zátach. Tak skvělé to bylo!

Takže ano, JEDNOZNAČNĚ DOPORUČUJI!!!!!!

Tímto děkuji za poskytnutí této výborné audioknihy Audiotéce – udělali jste mi ohromnou radost a spolupráci s vámi opravdu z celého srdce miluji 🙂

Hodnocení:

Budete-li si chtít poslechnout Černé léto, určitě začněte od prvního dílu! Oba díly si můžete zakoupit na stránkách Audiotéky.

1 komentář

  1. Já je mám.moc ráda jak audio tak knihy,ale pan Zahálka to namluvil famózně a Tili i Poe jsou skvělí 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *