Zhodnocení knih: listopad 2019

Máme tady začátek prosince a je na čase se trošku poohlédnout za minulým měsícem a zhodnotit knihy přečtené v listopadu. V listopadu jsem stihla přečíst 5 knížek, takže se teď na ně spolu podíváme. Která za přečetní stála nejvíce? Kterou byste měli mít ve své knihovně? A které byly naopak průměrné?

Nejlepší kniha, kterou jsem četla v listopadu, byla jednoznačně kniha Červený adresář. Tato kniha mne opravdu dostala. Dokonce bych řekla, že to byla vůbec nejlepší kniha, kterou jsem kdy zatím četla. Původně jsem si ji půjčila z knihovny, ale protože se mi tak moc líbila, rozhodla jsem se si ji koupit a opečovávat tento skvost. Vím, že k této knize se zase vrátím. Příběh byl inspirovaný skutečnou událostí a ty emoce v závěru knihy – no prostě unikát! Knize jsem dala nejvyšší možné hodnocení a rozhodně doporučuji si ji přečíst.

Dále jsem četla knihy Gejša a Dívka beze jména. Obě tyto knihy hodnotím velmi pozitivně. Nedokážu říct, která z těch dvou knih je lepší. Obě jsou opravdu skvělé. Obě jsou z jiných kultur, z jiného prostředí, než na které jsme zvyklí. A obě jsou opět podle skutečných událostí, takže to jsou zase velmi silné příběhy. Proč nemají stejné hodnocení jako Červený adresář? Je to z toho důvodu, že styl psaného slova nebyl natolik emotivní. Právě ona emotivnost vynesla Červenému adresáři tolik srdíček. Nicméně příběhy gejši Sajury a malé Mariny ponechané v kolumbijském pralese jsou opravdu velmi zajímavé. I tyto dvě knihy můžu doporučit.

A pak tady máme další dvě knihy: Konec léta a Někdo blízký. Tyhle dvě knihy jsou podobné tématem. V obou knihách zmizí dítě a pátrá se po něm. Knihu Někdo blízký bych nejspíše ohodnotila o něco lépe než knihu Konec léta, protože závěr byl poměrně originální a celou dobu při čtení jste zvažovali, kdo je vlastně pachatelem. Kniha Konec léta byla standardní detektivka. Četla se dobře, to ano, ale není to kniha, na kterou budu vzpomínat.

Prosinec je sváteční měsíc. Je to měsíc rozjímání a návštěv, tak uvidím, kolik bude času na čtení. Ale už teď mám doma pár knížek, které čekají, až je vezmu do rukou. Už se na ně moc těším 🙂

Tak přeji krásné čtení a budu ráda, když mi napíšete, co čtete vy 🙂 A můžete mi napsat jak zde do komentáře, tak i na instagram a nebo si mne můžete přidat jak na stránkách Databáze knih, tak i na Goodreads. Odkazy na všechny sociální sítě naleznete v hlavičce na těchto stránkách 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *