Tipy na nově vycházející audioknihy pro děti i dospělé : srpen 2020

Právě se mi dostal do rukou přehled audioknih, na které se můžeme těšit v srpnu. Audioknih není zase tolik, tak si dovolím do tohoto článku uvést jak audioknihy pro děti, tak i pro dospělé.

Disney – Aladin, Auta, Petr Pan

ezměte své děti do kouzelné země pohádek podle filmů společnosti Disney. V audioknize Aladin, Auta a Petr Pan najdete pohádky o chudém chlapci z města Agrabah a sultánově dceři Jasmíně, o závoďákovi Bleskovi McQueenovi, který přijde na to, že závodění není všechno, a o kouzelné Zemi Nezemi, kde se dají prožít úžasná dobrodružství.

Věk: 5 let

Audiokniha vychází: 3. 8. 2020

Doporučená cena: 199,- Kč

Dům doktora Fišera – Petra Braunová

Napínavý příběh, který vám nedovolí odejít!Podivín doktor Fišer do svého domu obehnaného plotem s ostnatým drátem nikoho nepouští. Když se Petrův otec zmíní, že pro doktora pracuje, probudí v synovi zvědavost. V domě na kopci prý bydlí nějaký kluk. Nikdo ho ale nezná, do školy nechodí, nehraje florbal… Petrovi se podaří s pomocí kamarádky Kristýny a dokonalé lsti vniknout do domu. Co objeví, je šokující, a co bude následovat, ještě mnohem víc!

Věk: 11 let

Audiokniha vychází: 3. 8. 2020

Doporučená cena: 249,- Kč

Bez duše – Martin Stručovský

Skvělá detektivka z pera talentovaného českého autoraPřes den pracuje Matěj Mlynář jako knihkupec. V noci je tu ale pro ty, kteří se ocitli v nesnázích a nemají se na koho jiného obrátit. Během podzimního večera vyhledá Matěje i Marta Kučerová. Mladá žena, která potřebuje ochránit před bývalým přítelem. Ten se nechce smířit s rozchodem a pronásleduje ji na každém kroku. To, co Matěj považoval za další rutinní kšeft, se brzy změní v drsnou hru bez pravidel. Jde mu náhle o holý život i o vlastní duši.

Audiokniha vychází: 3. 8. 2020

Doporučená cena: 249,- Kč

Poslední paní Parrishová – Liv Constantine

Hrdinka této knihy vám nedá spát. Je jako talentovaný pan Ripley…Amber Pattersonovou už nebaví být tuctovou nulou. Sblíží se s Daphne Parrishovou, blonďatou bohyní, která společně se svým manželem Jacksonem patří k místní honoraci. Amber má však plán, jak sladký život své sokyně postupně nahlodat a zničit, aby mohla v závěru nastoupit na její místo. Všechno jde naprosto hladce… ale pak Amber dostihne pečlivě skrývané tajemství z minulosti, které by mohlo její krásný plán úplně zničit. Něco takového ona ale odmítá připustit. A tehdy začne opravdové peklo.

Audiokniha vychází: 3. 8. 2020

Doporučená cena: 349,- Kč

Tkaničky – Domenico Starnone

Křehké vyprávění o manželství a rodinných vztazíchCo je to rodina a co ji drží pohromadě? Aldovo a Vandino manželství prošlo hned v počátcích těžkou zkouškou. Přetrvalo, je však plné trhlin a stále otevřených ran, o nichž postupně promlouvají oba manželé i jejich dvě děti. Každý z nich jako by ale vyprávěl jiný příběh. Každý má svou pravdu, svou vinu i svou pomstu. Všichni hledají způsob, jak s těmito závazky žít a jak nalézt rovnováhu mezi povinnostmi a osobními touhami.

Audiokniha vychází: 3. 8. 2020

Doporučená cena: 349,- Kč

Dokonalá smrt – Helen Fieldsová

I zármutek může být smrtící. Třetí případ detektivů Turnerové a Callanacha z pera bestsellerové autorkyV kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéfinspektor místní kriminálky, který podle všeho spáchal sebevraždu. Tomu ale nevěří Ava Turnerová, přednedávnem povýšená na jeho místo. Jaký by mohl mít důvod? Detektivy Turnerovou a Callanacha čeká složité vyšetřování, při němž se ocitnou na hranici zákona. A opět hrají o čas, protože vrah s nevinnou tváří si už vyhlédl další oběti.

Audiokniha vychází: 3. 8. 2020

Doporučená cena: 399,- Kč

Podbrdské ženy – Jana Poncarová

Když chybí mateřská láska, ovlivní to celé generacePříběh o nelehkých lidských osudech v podhůří Brd na pozadí událostí minulého století. Emílie zažije bolesti války i nástup komunismu – ale možná ještě horší jsou pro ni samota a odcizení, které pociťuje v manželském životě. Také její dcera Jana se cítí zavržená, rodičovské lásky zažila málo a sama ji neumí předat dál. Dokáže poslední z podbrdských žen Johanka zlomit rodinnou kletbu a zbavit se tíže samoty?

Audiokniha vychází: 13. 8. 2020

Doporučená cena: 369,- Kč

Boj o první místo – Jaroslav Foglar

Zvítězí čestnost a poctivost nad lží a zlými úmysly? Pátá foglarovka, tentokrát v podání Vojty KotkaTřináctiletého Petra čeká poslední ročník základní školy. Jenže po prázdninách tam vládnou nové pořádky. Nepsaným vůdcem třídy se stal zákeřný frajírek Ruda, který své obdivovatele využívá, aby utlačoval slabší kluky. Petr je snad jediný, kdo odhalil Rudovu falešnou tvář a zlou povahu. Když však začne chodit do skautského oddílu, pozná úplně jiný svět. Pomůžou Petrovi nově nabyté hodnoty nalézt sebe samého a porazit třídního rivala?

Doporučený věk dětí: 9 let

Audiokniha vychází: 24. 8. 2020

Doporučená cena: 299,- Kč

Šarlatán – Josef Klíma, Marek Epstein

Josef Klíma převedl do knižní podoby scénář Marka Epsteina k filmu Šarlatán. Vzniklo tak strhující životopisné drama o Janu Mikoláškovi, muži s léčitelskými schopnostmi. Příběh vznikl podle skutečné události, na Mikoláška se obracely tisíce lidí s žádostí o pomoc, včetně osobností politického a kulturního života. I když léčitel neměl medicínské vzdělání, dovedl jim svým nevšedním umem diagnostikovat choroby a pomocí bylin ji i vyléčit. Čte: Lukáš Hlavica Režie: Jitka Škápíková Hudba: Derek Luff Music Délka nahrávky: 5 h 19 min. 1 mp3 CD

Audiokniha vychází: 14. 8. 2020

Doporučená cena: 349,- Kč

Mengeleho děvče – Stern Fischerová Viola, Homolová Tóthová Veronika

Skutečné osudy mladé židovské Slovenky, která byla svědkem nejhorších osvětimských hrůz. Kniha popisuje její život v prvorepublikovém Lučenci, anexi Maďarskem a stále se zhoršující situaci Židů. Nakonec je Viola se svou rodinou poslána na transport. Na rozdíl od jejích příbuzných si jí všimne nechvalně známý dr. Mengele a Viola se stává jedním z jeho „děvčat“ – skupiny žen a dívek, na kterých byly prováděny nejrůznější experimenty. Její vítězství nakonec nespočívá „pouze“ ve skutečnosti, že přežila, ale i v tom, že navzdory všemu dokázala založit rodinu a mít děti. Čte: Jitka Ježková, Vilma Cibulková Režie: Jan Drbohlav Hudba: Štěpán Škoch Délka nahrávky: 12 h 15 min. 2 mp3 CD

Audiokniha vychází: 31. 8. 2020

Doporučená cena: 399,- Kč

100 x Václav Havel – Pavel Kosatík

100 slavných i méně známých, ale důležitých výroků Václava Havla. Vět, které vstoupily do dějin a o kterých má smysl přemýšlet i dnes. Čítanka Havlových výroků s komentářem a výkladem, která Václava Havla přibližuje dnešním čtenářům.

Audiokniha vychází: 3. 8. 2020

Doporučená cena: 299,- Kč

Poslední Lucemburk – Hana Whitton

Ladislav řečený Pohrobek byl poslední český král, v jehož žilách kolovala po pradědovi Karlu IV. lucemburská a přemyslovská krev. Narodil se čtyři měsíce po smrti svého otce Albrechta Habsburského jako čtvrté dítě Alžběty Lucemburské, dcery Zikmunda Lucemburského, a po smrti staršího bratra Jiřího se stal jediným dědicem české a uherské koruny. O ty však měla zájem řada dalších mocných osob a historický román plný intrik, vášní, bojů o moc, ale i hlubokých citů zachycuje dramatické období v dějinách střední a východní Evropy. Čte: Jakub Saic Režie: Miloš Vrána Hudba: Délka nahrávky: 9 h 4 m 1 mp3 CD

Audiokniha vychází: 31. 8. 2020

Doporučená cena: 299,- Kč

A tím končí poslední tipy na audioknihy ze srpna. Já bych si určitě pár vybrala. Takže se už na ně těším. A jaká audiokniha oslovila vás? 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *