Její konec: Jak snadné je podlehnout pochybnostem…

Erika Vossová, ta zpropadená mrcha! Kdyby se ona neobjevila, jejich život by byl dál stejný jako doposud. To ona za všechno může! Takhle zkřížit lidem cestu! Zatracená Erika!

Patrick je konečně šťastný. Má milující ženu Stephanie a dvě kouzelná dvojčátka, která jim dávají pořádně zabrat. Všechno by bylo v naprostém pořádku, kdyby se mu do života nevrátila Erika.

Před léty byl Patrick ženatý a jeho žena Lindsey čekala miminko. Ten den hustě sněžilo a všechno bylo zapadlé sněhem. Lindsey chtěla odjet za svými rodiči i přes nepříznivé počasí a nenechala si to Patrickem rozmluvit. Patrick nastartoval auto a šel ještě do domu zabalit nějaké věci na cestu. Jeho těhotná žena už šla na něj čekat do auta. Když Patrik přišel k autu, všimnul si, že je jeho žena mrtvá. Okamžitě volal záchranáře, ale ti konstatovali smrt výfukovými plyny. Nešťastná náhoda. Patrick byl zdrcený.

O pár let později je Patrick znova ženatý se Stephanii, je společníkem ve firmě a vede se jim docela dobře. Nebýt těch dětských kolik u miminek – vše by bylo zalité sluncem. Až do chvíle, kdy do jeho firmy přijde Erika. Ta Erika, se kterou podváděl svou ženu Lindsey. Ta Erika, která byla nejlepší kamarádkou jeho ženy Lindsey. A ta Erika, která ho teď začíná obviňovat, že smrt jeho první ženy nebyla náhoda. Ta Erika, která ho teď vydírá a chce po něm pěknou sumu peněz. Ta Erika, která se vtírá do jeho současné rodiny a dělá peklo. Ta odporná vypočítavá mrcha!

Jak snadné je nechat vzklíčit zrnko pochybnosti! Jak snadné je vzbudit podezřívavost.

Stephanie je v šoku. Patricka miluje z celého srdce a je si jistá, že by nikdy nikomu neublížil. Vždyť ji a dvojčata miluje z celého srdce. Je to ten nejlepší otec, jakého mohla dětem přát. Nebo ne? Co když je to opravdu vrah?

Na povrch vyplvouvají informace, které Patrick tak úplně nezatajuje, ale ani se s nimi nechlubí. A Stephanie se začíná na svého muže dívat jinak.

Co přesně se stalo s Lindey a nenarozenému dítěti? Je její manžel vrah a nebo se ho snaží Erika zničit? Kde je pravda? A je i Stephanie v ohrožení života? Nebo snad jejich dvojčata?

Její konec od Shari Lapeny je její 5., dlouho očekávanou, knihou. Shari se stala v Česku velmi oblíbenou autorkou hned po první knize, která u nás vyšla. Téměř každý knihomol četl ať už Manželé odvedle, Někdo cizí v domě, Nevítaný host nebo Jeden z nás.

Shari Lapena má poměrně jednoduchý a přímočarý styl psaní. Nejspíše právě proto jsou její knihy tak čtivé.

Její konec tedy, řekla bych, je takový typický Shariin standard. I tato kniha se nese v duchu čtivé jednoduchosti, která vás pohltí.

Kniha není nikterak napínavá, ale probouzí zvědavost. A to je, myslím si, moc příjemné.

Promyšlenost děje se mi zdála poměrně slušná. Jediné, co bych Shari trošku vytkla, je to konečné řešení, které mi přišlo … možná trošku uspěchané. Přece jen bych od Shari očekávala něco více nápaditějšího, ale i tak to neubírá na celkovém dojmu z knihy.

Postupné odhalování zatajovaných informací dodává knize příjemné tempo bez hluchých míst.

Podíváme-li se na popis osob příběhu, tak i zde odvedla Shari svou standardní práci. Rozumíme jejich chování, chápeme je a mnohdy i podporujeme, ale že bychom je vyloženě milovali či nenáviděli – to ne.

Tak, jak jsem vyzdvihovala jednoduchý styl vyprávění příběhu, který může za čtivost, náročnější čtenáři, kteří mají rádi opravdu detailní propracovaní a podrobný popis děje, hlavních hrdinů i prostředí, tu jednoduchost mohou vnímat spíše kontraproduktivně.

Je tedy otázkou, co vy sami preferujete.

Já osobně můžu knihu doporučit spíše nenáročnějším čtenářům, kteří neočekávají přehnaně promyšlenou zápletku a napětí, které vás bude provázet po celou dobu čtení.

Přesto jsem si knihu užila.

Hodnocení:

Budete-li mít chuť si přečíst Její konec od Shari Lapeny, můžete k tomu využít třeba internetové knihkupectví Knihy Dobrovský.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *