Ukradené životy: Temný thriller, který se vám zaryje pod kůži

Poslední případ, který Lotiie jako inspektorka řešila se svým týmem, traumatizoval celou rodinu. Lottie si vzala na 4 měsíce volno, aby tady byla pro své děti. Po 4 měsících se Lottie vrací do práce, přestože její děti ještě nejsou ani zdaleka v pořádku. A hned první den je přivolána k nalezenému tělu těhotné dívky. Dívky, kterou nikdo nezná a nikdo ji neviděl. O pár hodin později se Lottie setkává se záhadnou ženou s malým chlapcem, která prosí o pomoc. Následně je nalezeno další ženské tělo – opět nikomu nechybí a nikdo neví, kdo je zač. Lottie se vrhá střemhlav do vyšetřování. A čím více přibývá ženských těl, tím více se do vyšetřování opírá. A jak už u Lottie bývá nejspíše zvykem, jakmile se do něčeho zakousne, všechno ostatní jde stranou – včetně rodiny. A to do takové míry, že ji úplně uchází, co se s dětmi děje a co se v rodině odehrává. A že to nejsou malé věci!

Ukradené životy, 2. díl knižní série Inspektorka Lottie Parkerová, jsem si stejně jako první díl z této série (Andělé smrti) „střihla“ jako audiobooku.

Patricii Gibney se i v tomto příběhu povedlo vytvořit velice poutavý příběh, který vás v podání hlasu pana Hlavici opravdu pohltí tak, že audioknihu nebudete chtít nikdy vypnout a bude vás mrzet, že už příběh skončil. Budete soucítit s každou obětí, s malým chlapcem Miotem, ale nejvíce budete soucítit s dětmi Lottie, které se i v tomto díle ztrácí a neví, kudy kam. Příběh ve mne zanechával emotivní dojmy, když jsem pozorovala, jak Lottie své děti přehlíží. Vyšetřovatelka je Lottie skutečně výborná, i když jí tu a tam něco nevyjde, nebo když poruší nějaká ta pravidla a příkazy svého nadřízeného, ale jako matka v mých očích selhává. Na druhou stranu – je to taky jenom člověk, takže mám pro ni pochopení, i když s tím nesouhlasím a nelíbí se mi to a docela podstatně to ovlivňuje můj vztah k hlavní postavě.

Patricie má skvělý talent pro promyšlenost příběhu. Při poslechu si člověk v živých barvách dokáže představit každou místnost a situaci, ve kterých se postavy ocitnout.

Ukradené životy nabízí temný, snaž až děsivý příběh. Pan Hlavica je úžasný vypravěč a jeho hlasová intonace je obdivuhodná. Hned jak promluví, víte, které z postav propůjčil hlas. Je to úžasná práce s hlasem, kterou rozhodně stojí za to pochválit. Už při poslechu Andělů smrti jsem si na jeho hlas velmi snadno zvykla, takže když jsem jej znova uslyšela v Ukradených životech, srdce mi zaplesalo. Měla jsem pocit, jako bych se vrátila do známého prostředí a věděla jsem, že i tento poslech bude skutečně zážitkový.

Jediné, co musím Patricii vytknout je lehké zklámání nad tím, že vytvořila nepoučitelnou hlavní hrdinku, která se ne a ne sebrat ze smrti svého manžela. Je mi trošku nepříjemné, jak autoři v poslední době mají tendence dělat z většiny vyšetřovatelů trosky s pohnutým osudem. Moc ráda bych se v další (audio)knize dočetla, že se Lottie i její rodina pomalu sbírá z těch všech průserů, že se se vším nějak srovnávají a že k sobě nalézají zase cesty, které jejich vztahy posílí.

Na druhou stranu – série slibuje ještě mnoho dílů, tak se má hrdinka i její děti stále kam posouvat. Alespoň lze očekávat vývoj hlavních postav.

Audiokniha vám zpříjemní na 14 hodin a 6 minut život, takže rozhodně doporučuji k poslechu. Myslím, že budete taky spokojení.

Hodnocení:

Budete-li mít chuť si tuto audioknihu také poslechnout, můžete k tomu využít například Audiolibrix nebo internetové knihkupectví Knihy Dobrovský, kde si můžete zakoupit jak knihu samotnou, tak i audioknihu v podobě CD 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *