Já, vrah 2: Stejně skvělé pokračování prvního dílu!

Po poslechu naprosto skvělé audioknižní série Já, vrah jsem rozhodně nemohla odolat poslechu, když jsem v mobilní aplikaci Audiotéka spatřila audiosérii Já, vrah 2. Bylo mi jasné, že s tímhle poslechem rozhodně ani tentokrát nešlápnu vedle a nemohla jsem se dočkat! Každé pondělí vycházel nový díl této série a já každé pondělí netrpělivě čekala, až vyjde.

Již v první audioknižní sérii jsme se setkali s naprosto brilantním interpretem Davidem Švehlíkem, který představoval policejního vyšetřovatele a spisovatele, který se rozhodl napsat knihu o vrazích s touhou porozumět jejich motivům k velmi závažným trestním činům.

Každý díl této série je věnován jednomu z nejbestiálnějších trestných činů, který otřásl nejen českou justicí, ale také českou společností. Každý díl je inspirován skutečnou událostí, přestože dialogy jsou smyšlené. Závažnost trestných činů ve vás však vyvolá silné emoce nejen pro trestný čin samotný, ale zejména pro geniální zvukové zpracování, které vás vtáhne, šokuje a překvapí současně.

V prvním díle se seznámíme s vrahem Romanem Kalužíkem. Hlas mu propůjčil K. Hádek a musím uznat, že to byl velmi povedený výběr. Věrohodnost hlasu pana Hádka je skvělá. Roman Kalužík se „proslavil“ vraždou devítileté dívenky, kterou také sexuálně zneužil.

Ve druhém díle poznáme dva vrahy – Vigáry a Vodička. Jejich trestný čin byl naprosto bestiální, brutální, sadistický a…. nechutný. Hlasy těmto „kvítkům“ propůjčil Pavel Neškudla a Filip Cíl. Z této dvojice mi bylo skutečně zle.

Třetí díl poukáže na vraždy Stanislava Horčíka, který byl odsouzen za vraždy dvou seniorek, z nichž jednu sexuálně zneužil. Způsob uvažování tohoto vraha nám přiblížil Jan Jankovský, jehož interpretace byla tak věrohodná, až vám běhal mráz po zádech.

Čtvrtý díl nám přiblíží trestný čin Radúze Šafránka, který nezvládnul odmítnutí své bývalé partnerky a tak ji uštědřil 25 bodných a řezných ran do obličeje. Do mysli Šafránka nás přenese Karel Heřmánek ml.

A v posledním – pátém díle – nás Josef Trojan seznámí s vrahem Ladislavem Pytlem, který zabil své rodiče a také svou učitelku.

Co ještě musím dodat, že tato audiokniha získala zaslouženě ocenění Nejlepší dramatizace a Nejlepší sound design.

Pokud máte rádi knihy či audioknihy ze žánru thrillerů, detektivek a true crime, pak tento poslech si zamilujete! Je brilantní! Klobouk dolů před tvůrci tohoto obsahu.

Hodnocení:

Audioknihu si můžete zakoupit na stránkách Audioteka.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *