10 minut denně pro váš vztah: Jak udržet vztah dlouhodobě intimní a funkční

Vztah – pro někoho toužebné přání, pro jiného ráj na zemi a pro dalšího koule u nohy. Přestože téměř všichni toužíme po funkčních a dlouhodobých vztazích, jsme svědky toho, jak se naopak vztahy ve společnosti velmi často rozpadají. Některé po několika měsících, jiné po 20 letech. Vztahy bereme mnohdy samozřejmě, ale právě takovýto přístup může vést mnohdy k jejich rozpadu. Mít někoho po svém boku totiž není samozřejmostí a chceme-li mít spokojený vztah, vyžaduje to jistou míru vědomého úsilí. Práce na vztahu nemusí představovat nic extrémně složitého a když máte dobrého průvodce, za pár dnů si tuto práci osvojíte. A když k tomu navíc pocítíte na vlastní kůži, jak se váš vztah prohlubuje, budete o to více motivovaní na svém vztahu pracovat. Protože není snad nic hezčího než když se objímáte s někým, s kým máte skutečně hluboký a intimní vztah.

Jste-li single a toužíte po vztahu, pak kniha 10 minut denně pro váš vztah může být skvělým odrazovým můstkem, díky kterému získáte na vztah jiný pohled a vaše šance mít dlouhodobý vztah v budoucnosti se rapidně zvýší. Pokud máte vztah, ve kterém se cítíte dobře a domníváte se, že je to pro vás ráj na zemi, pak mám upřímnou radost, ale přesto i vám tuto knihu vřele doporučuji, protože pro vztah je vždy nejlepší, když se na něm pracuje ještě tehdy, kdy je plně funkční. A pokud váš vztah uspokojivý není a zvažujete, že z něj vystoupíte, zkuste se řídit ještě pár týdnů radami z této knihy a možná zažehnete novou jiskřičku naděje, že lze váš vztah zachránit.

Autor Barton Goldsmith je velice známý a uznávaný psycholog a terapeut, který má opravdu mnoho zkušeností jak s páry, tak i s jednotlivci. Jeho rady už pomohly zachránit opravdu mnoho vztahů a jiné vztahy naopak prohloubily.

Kniha 10 minut denně pro váš vztah je tak skvělým prostředkem, jak na svém vztahu začít s partnerem pracovat. Je napsána věcně, ale přitom srdečně a pokorně. Čte se jedna báseň a čtení vás bude bezesporu bavit. Autor se dotýká všech vztahových oblastí, které by měly být v dlouhotrvajícím vztahu funkční. Co oceňuji nejvíce je to, že autor nezabředává do zbytečných detailů. V každé kapitole vysvětlí, proč si toto téma vybral, proč je nutné na něm ve vztahu pracovat a vzápětí vám přednese, jakým způsobem s touto problematikou pracovat. V ruce tedy budete držet knihu maličkou, útlou, ale s tak bohatým obsahem, že tomu ani sami věřit nebudete.

Knihu jsem si naprosto zamilovala, protože už teď vím, že se k ní budu 100 % v budoucnosti vracet. Ať už pro svou osobní potřebu nebo ve své budoucí psychologické praxi, když budu s klienty řešit, jak zlepšit jejich partnerské vztahy. Tipů v knize najdete opravdu nepřeberné množství a jsem si jistá, že každý vztah tam najde to, co bude vyhovovat právě jemu. A když si trošku ke každému tipu přidáte svou vlastní kreativitu, která podtrhává individuálnost právě vašeho vztahu, pak se může z péče o vztah stát opravdu zábava, na kterou se můžete těšit a které se nemusíte nijak obávat.

A kterých témat se autor dotýká? Tak třeba lásky samotné a jak ji prohloubit. Na přetřes přijde také intimita, která bývá často zaměňována se sexem. Pozastavuje se nad tím, proč je pro některé lidi tak těžké mít intimní vztah, jak intimitu ve vztahu prohloubit, jak intimita souvisí například se společným usínáním apod. Dotýká se také romantiky, sexu, ale i celkové životní rovnováhy, která je pro spokojený vztah také nezbytná. Samozřejmě zmíní také řešení problémů, komunikace apod. Tato kniha je tak obohacující, že je opravdu radost ji číst.

Knihu můžu doporučit naprosto všem. Opravdu všem. Každý si v ní najde to své a domnívám se, že může být skutečně velmi nápomocná při snaze o zkvalitnění vlastního i partnerského života.

Za zaslání tohoto recenzního výtisku děkuji nakladatelství Portál. Ani nevíte, jakou jste mi udělali radost.

Hodnocení:

Budete-li mít zájem si tuto skvělou knihu přečíst, můžete k jejímu nákupu využít internetový obchod samotného knižního nakladatelství Portál.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *