Zhodnocení knih: červen 2020

Léto je v plném proudu. Slunce často pálí, horko je mnohdy až k zalknutí. Sportovat se v tomto počasí snad ani nedá. Já osobně léto snáším velmi špatně, což se projevuje výrazně i na mé čtecí aktivitě, která v tomto období výrazně klesá. Jsem ráda, že jsem. Na čtení obvykle nemám energii ani myšlenky. Přestože se snažím číst jak to jde, v červnu jsem si přečetla pouze 7 knih. A musím napsat, že všech sedm knih bylo docela dobrých. Pojďme se tedy podívat na zhodnocení knih, které jsem přečetla v červnu 🙂

Absolutní TOP kniha byla Čtvrtá opice ze série Komisař Sharko od J. D. Barkera. Věřte mi, že pokud si tento skvělý thriller přečtete, dlouho, opravdu velmi dlouho na tu tuto knihu nezapomenete. Zařadíte si ji mezi nejlepší knížky, které jste přečetli a málo co ji překoná. Ještě na mne čekají další dva díly a na ty se opravdu moc těším. Takže pokud budete shánět nějaký opravdu povedený thriller, rozhodně si neváhejte přečíst Čtvrtou opici.

K ostatním přečteným knížkám bych mohla říci, že mají více méně stejně dobrou úroveň, i když mají rozdílné žánry. Všechny knihy se četly dobře a krásně jsem si u nich odpočinula. Vezmeme to ale hezky postupně.

Shari Lapena a její novinka Jeden z nás. Shari je pro svůj jednoduchý psaný styl oblíbenou autorkou. Přestože jsem přečetla většinu jejich knih, já si o Shari myslím, že se jedná sice o kvalitní, avšak poměrně průměrnou autorku. Přesto jsem si její knihu Jeden z nás užila. Četlo se to skvěle, zápletka byla zajímavá a opravdu dlouho jste neměli ani tušení, kdo je vrahem. Byla to taková příjemná odpočinková a nenáročná kniha. Ze všech knih, které jsem od Shari četla, považuji knihu Jeden z nás za její nejlepší knihu.

Zůstaneme-li ještě chvíli u thrillerů, určitě stojí za zmínku kniha Pravda, nebo lež od Colleen Hoover. Co vám budu povídat, od Colleen jsme zvyklí na romantické a srdceryvné knihy. Pravda, nebo lež je její první psychothriller a musím uznat, že se jí i tato kniha povedla. Na knize oceňuji originální námět. Krásný vhled do „nemocné duše“. A nečekané rozuzlení. To vše z knihy dělá zajímavý kousek, který si rozhodně můžete přečíst. Myslím, že nebudete zklamaní 🙂

Duch domu Ashburnů – můj první „horor“. Na tuhle knihu jsem se velmi, velmi těšila a měla jsem od ni opravdu velká očekávání. Četla jsem na ni chválu ze všech stran. A tak jsem se do s chutí pustila. A ano, bylo to příjemné a nenáročné čtení, ale horor?! Ten si představuji opravdu jinak. Strach? Ten jsem necítila vůbec. Přišlo mi to jako černá komedie. Ale i tak můžu knihu doporučit. Bylo to takové milé čtení s nádechem hororu. A občas vám ta přestřelenost vyloudí i úsměv na rtech.

Nová doba – další kniha Anne Jacobsové alias Marie Lamballe. První díl knižní série Kavárna U Anděla nás zavede do Německa do doby po skončení 2. světové války. Velmi zajímavý příběh z té doby. Jsem docela zvědavá na další díly z tého série a také na to, jak se dál vyvíjel osud celé rodiny Kochových. Četlo se to celkem příjemně, děj byl zajímavý a doba to byla nelehká. Příběh o přátelství a o snaze přečkat nelehkou dobu. O naději v lepší zítřky. Máte-li rádi rodinné ságy, určitě můžu doporučit. 🙂

Schovej mě v dešti od Jojo Moyesové je příběhem tří žen různých generací. Je to krásná kniha o nepochopení, hledání cest a nalezení těchto cest. Je to o generačním střetu. Odpočinková kniha vás přenese z Londýna na irský venkov, kde se budete i vy snažit přizpůsobit zásadám starých prarodičů. Pokud máte chuť na něco nenáročného u čeho nebudete muset přemýšlet, tak kniha Schovej mě v dešti vám bude vyhovovat.

No a poslední kniha, kterou jsem přečetla v červnu byla kniha Obchůdek na rohu z edice Srdcovky. Tak tohle bylo vyloženě nenáročné a oddechové čtení. Od knihy nelze čekat žádné moudro, jen to byla oddechovka mezi thrillery. Příjemná změna. A miluji ten optimistický přebal knihy. 🙂 Opravdu nenáročná záležitost. Právě proto mám knihy z edice Srdovky ráda. Moc často takové romantické příběhy nečtu, ale tohle byla opravdu příjemná změna.

Tak kterou knihu byste si s chutí přečetli vy?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *